İZMİR ÖZEL DEDEKTİFLER DERNEĞİ

İZMİR PRİVATE DETECTİVES ASSOCİATİON

Bilgilerimin gizliliği konusunda özel dedektiflik şirketine güvenebilir miyim?

Konu Tarihi: 02-11-2020
Selin kara tarafından soruldu.

Selam ben İzmirden Selin. Ben sevgilimle evlenme kararı aldım. Ancak sevgilimin bazı tutarsız davranışları beni son derece rahatsız etti. Ben bu nedenle sevgilimle evlenmeden önce kendisini bir özel dedektiflik şirketine araştırtmak istiyorum. Ancak son zamanlarda basında çıkan haberler nedeni ile benim ve sevgilimiz bilgilerimizin gizliliği konusunda özel dedektiflik şirketine karşı güven problemi yaşıyorum. Ancak sevgiliminde bir an önce araştırılmasını çok istiyorum. Lütfen bana yardım edin.

Özel Dedektifler Derneği Yetkilisi tarafından cevaplandı:

Selam Selin Kara..

Öncelikle İzmir Özel Dedektifler Derneği olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Son yıllarda ülkemizde sahte özel dedektiflerin sayısı oldukça artmıştır. Bunun başlıca sebebi ise özel dedektiflik mesleğinin uygulamada yasal bir düzenlemesi bulunmaması nedeni ile özel dedektiflik hizmeti verdiğini idda eden kişilerin denetlenmemesinden kaynaklanmaktadır. Sizin sevgiliniz hakkında evlilik öncesi araştırma yaptıracağınız şirketi öncelikle çok iyi araştırmanız gerekmektedir. Bu nedenle evlilik öncesi araştırma hizmeti satın almak istediğiniz şirketi çok iyi araştırmadan özel dedektiflik hizmeti verdiğini idda eden şirketin sabit telefon, sabit adres, vergi levhası, iş yeri açma ruhsatı gibi resmi belgelerinin tamamını araştırmadan gerekli araştırmaları yaptıktan sonra özel dedektiflik şirketi ile kendi aranızda karşılıklı iş ve gizlilik sözleşmesi imzalamadan özel dedektiflik hizmeti vereceğini beyan eden kişilere kesinlikle kendinize ve sevgilinize ait bilgileri vermeyin. Aksi takdirde çok özel sorununuza çare ararken dolandırılır maddi ve manevi zararlara uğrarsınız.

Saygılarımızla.

ile iletişime geç